0:00

NEAMŢ: 19 tineri, calificați cu diplome, își caută de muncă, ZCH NEWS - sursa ta de informații19 tineri defavorizați au devenit, la sfârșitul săptămânii trecute, posesorii unor diplome de calificare ce le vor oferi șansa de a-și găsi un loc de muncă. Aceștia au urmat timp de peste 6 luni cursuri de coafură și mentorat, în cadrul unui proiect organizat de reprezentanța UNIFCEF Romania în parteneriat cu DGASPC Neamț și cu Wella Professionals. Acțiunea numită Atelierul de Formare „Învăț, știu, pot!” a demarat în luna iulie a anului trecut și s-a adresat tinerilor vulnerabili din județul Neamț. Grupul țintă a fost format din tineri, cu vârste între 16 și 20 de ani, proveniți din centrele de plasament sau aflați în plasament la asistenții maternali profesioniști ori din familiile defavorizate. Tinerii au urmat 720 de ore de pregătire teoretică și practică, iar în septembrie 2014 au fost instruiți de renumiți hair-styliști din întreaga lume. Au fost prezenți la Piatra Neamț profesioniști din Italia, Spania, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Luxemburg, etc. Tinerii au absolvit cu medii peste 9.00 și sunt pregătiți acum pentru piața muncii.

„Proiectul susținut de UNICEF și Wella Professionals a avut scopul de a da o șansă reală tinerilor aflați la început de drum și de a-i încuraja să creadă că succesul se bazează pe educație și încredere în propriile forțe. Practic, li s-a oferit oportunitatea de a-și forma o carieră, beneficiind de pregătirea oferită de profesioniști reputați de la noi, dar și din întreaga lume”, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Atelierul de Formare înființat la Piatra Neamț a fost parte a demersurilor UNICEF în România de a crește accesul copiilor la educație de calitate, de a promova un stil de viață sănătos și de a a oferi adolescenților șansa la o viață mai bună prin intermediul Inițiativei „Niciun copil invizibil”. În cadrul acestui program, 32 de comunități din 8 județe din regiunea de Nord-Est a țării, inclusiv județul Neamț, au beneficiat de sprijin astfel încât să faciliteze accesul celor mai vulnerabili copii și al familiilor lor la servicii sociale de bază. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentVASLUI: Cu maşini de spălat fără acte peste graniţă
Articolul următorNEAMŢ: Şofer „responsabil” – a accidentat un biciclist şi l-a dus acasă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.