reclama autocenter

Situația oficială astăzi, 26 martie, arată că sunt 187 de persoane în carantină, 62 de persoane au ieșit din carantină, de ieri și până astăzi. În izolare la domicilii sunt 3.301 de persoane și 1.008 au ieșit din izolare. Sunt datele publicate de Prefectura Neamț, în această dimineață, pe baza raportării făcute de Direcția de Sănătate Publică Neamț.

În ultimele 24 de ore au crescut și efectivele structurilor care asigură supravegherea situației și prevenirea răspândirii noului coronavirus. Au fost în stradă peste 380 de polițiști, jandarmi, efective ale poliției locale și ale MApN, care au acționat însistem integrat, inclusiv pentru escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării. Echipajele coordonate de IPJ Neamț au verificat la 2.327 de adrese dacă persoanele stau în casă pe perioada izolării și au controlat 221 de societăți comerciale din domeniile care trebuiau să-și suspende activitatea. Au fost aplicate 3 amenzi, în valoare de 8.500 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 1/1999.

Ieri, după ora 12, polițiștii nemțeni și cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice au verificat cum sunt respectate restricțiile de ieșire stabilite de Ordonanța Militară nr. 3/24.03.2020. În județul Neamț au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 210.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor art.1 și 2 din Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020.

Efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 107.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 4 alin. 2 din Ordonanța Militară nr.3/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț asigură paza permanentă a 8 centre de carantină și au desfășurat 16 misiuni de însoțire a persoanelor către locațiile de carantină, izolare și a convoaielor de autovehicule care tranzitează județul. De asemenea, jandarmii participă la misiunile de menținere a ordinii și liniștii publice în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională. „Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, reiterăm că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim”, a declarat prefectul George Lazăr. Au fost date 99 de amenzi în valoare totală de 325.500 lei, în județ, într-o singură zi.

Textul integral al Ordonanței militare 3/24.03.2020 aici  .

(C.I.)

 

 

Articolul precedentA demisionat ministrul Sănătăţii, secretarul de stat Nelu Tătaru e interimar
Articolul următorDOCUMENT Cum se acordă certificatele de situaţii de urgenţă operatorilor economici

1 COMENTARIU

  1. Dar de cei infectați internați în spital nu se spune nimic sau intra in una din categoriile prezentate mai sus.

Comments are closed.