Judeţul Neamţ are astăzi, 29 septembrie, o incidenţă a cazurilor COVID-19 de 2,06 la mia de locuitori, cu 1.166 de persoane infectate în ultimele 14 zile. 177 de nemţeni au fost confirmaţi pozitiv în ultimele 24 de ore.

După cum era de așteptat, având în vedere evoluția cazurilor din ultimele zile, municipiul Piatra Neamț a depășit pragul de 3,15 infectări la mia de locuitori. Această situație poate însemna impunerea unor restricții, certificatul verde urmând a fi o condiție pentru a participa la anumite activități.

Comuna Făurei a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, Costişa, iar alte 9 localităţi au o rată de infectare de peste 4 la mie.

Şapte nemţeni au murit în spitalele din Piatra Neamţ şi Roman, niciunul dintre aceştia nu fusese vaccinat, toți suferind și de alte afecțiuni. O femeie de 75 de ani cu boli grave cardiovasculare, a ajuns la SJU Neamţ, în stare foarte gravă după ce a stat două săptămâni acasă, după manifestarea simptomelor coronavirusului şi ieri a decedat. Tot la SJU Neamț au murit o femeie de 55 de ani şi un bărbat de 87 de ani, ambii cu importante boli cardiovasculare. Aceleaşi afecţiuni grave le-au avut şi cei patru decedaţi în Spitalul Municipal Roman: un bărbat de 72 de ani, un altul de 64 de ani, un al treilea bărbat de 85 de ani care avea Parkinson şi o femeie de 69 de ani care mai avea şi diabet zaharat, obezitate şi insuficienţă renală cronică.

Situaţia incidenţei pe localităţi o puteţi consulta în tabelul de mai jos.

incidenta L 29.09.2021

Angela Croitoru

Articolul precedentFoto. Incendiu devastator în locuinţa în care se aflau doi copii
Articolul următorGelozie extremă? Un bărbat asculta convorbirile telefonice ale unei tinere
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.