Numărul persoanelor față de care se iau măsuri de izolare crește de la o zi la alta. Astăzi, 23 martie, conform raportării de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, sunt 153 de persoane aflate în carantină (față de 141 ieri) și 2.667 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu (față de 2.353 ieri), potrivit Prefectului George Lazăr.

Până astăzi, a fost anunțat, aseară, un singur deces, un bărbat de 70 de ani, din Piatra Neamț, care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020  transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. La nivelul țării, până astăzi, la ora 16, au fost anunțate 5 decese la persoane infectate cu coronavirus, dintre care două persoane sunt din Suceava. Numărul persoanelor confirmate a ajuns la 576, în total, cu 73 de pacienți vindecați. Media de vârstă a persoanelor infectate este de 42 de ani, potrivit Ministerului Sănătății. (C.I.)

Articolul precedentDiscuţii aprinse pe tema anului şcolar * Ministrul Anisie a… nuanţat declaraţiile vicepremierului Turcan
Articolul următorANOFM a organizat call-center cu informaţii despre şomajul tehnic