0:00

Neamț: 141 de noi cazuri COVID-19. Peste 11.000 de noi cazuri la nivel național, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: La nivel național s-a atins un nou record de infectări de la începutul pandemiei, 11.049 de cazuri COVID-19 în ultimele 24 de ore. Conform informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, situația în regiunea Nord Est este următoarea:

  • Bacău: 182 de cazuri;
  • Botoșani: 142 de cazuri;
  • Iași: 392 de cazuri (locul 4 pe țară după București, Timiș și Cluj);
  • Neamț: 141 de cazuri
  • Suceava: 373 de cazuri (locul 5 pe țară)
  • Vaslui: 150 de cazuri

Știre inițială: În ultimele 24 de ore, în judeţul Neamţ, 141 de persoane au fost infectate Covid 19 în județul Neamț, incidența la nivel județean ajungând la 1,97 cazuri la mia de locuri.

Potrivit informaţiilor remise de Cancelaria prefectului, avem două comune cu o incidenţă peste 5 la mia de locuitori, Făurei (5,83) şi Dragomireşti (5,26), și opt localități cu incidență între 3 și 5 la mie: Urecheni, Gârcina, Costişa, Tupilaţi, Girov, Stăniţa, Borleşti şi Farcaşa.

De remarcat este că în municipiul Piatra Neamț incidența a crescut de la 2,58 ieri la 2,84 astăzi, cu 319 persoane nou infectate în ultimele 14 zile, fiind foarte aproape de a trece pragul de la care ar terbui să intre în vigoare restricții mai dure. În Roman sunt 159 de persoane infectate în ultimele două săptămâni (incidență de 2,31 la mia de locuitori).

Potrivit Serviciului de Comunicare al DSP Neamţ, în ultimele 24 de ore patru persoane infectate cu SARS-COV 2 și-au pierdut viața, toate nevaccinate şi care aveau şi alte boli cronice asociate. În Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ au decedat două persoane, o femeie de 69 de ani, cu diabet zaharat, cardiopatie ischemică cronică şi accident vascular cerebral şi o femeie de 70 de ani cu trecut cardiovascular important, diabet zaharat şi insuficienţă renală cronică. În Spitalul Municipal Roman au decedat doi bărbaţi, unul de 88 de ani, cu hepatită cronică virală C, diabet zaharat şi boli cardiovasculare asociate şi un altul, de 66 de ani, cu diabet zaharat şi boli vasculare grave.

În Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamţ erau internaţi 213 pacienţi pozitivi şi alţi 10 suspecţi. Mai sunt disponibile 11 paturi pentru pacienţi infectaţi şi 6 pentru pozitivi cu boli asociate, alte 2 paturi sunt destinate pacienţilor suspecţi.

Situaţia detaliată pe localităţi cu numărul de cazuri noi în ultimele 14 zile şi incindenţa la zi poate fi consultată în tabelul de mai jos.

incidenta L 28.09.2021

Angela Croitoru

Articolul precedentDepozite şi magazii din două gospodării cuprinse de flăcări
Articolul următorL1 FC Botoşani face egal “acasă”, dar rămâne pe locul 2
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.