pietricica turism

Spitalul de Urgență Județean Piatra Neamț scoate la concurs 13 posturi pentru medici din diferite specialități, în general, pentru cele unde există un deficit de personal. Astfel, s-au scos la concurs câte un post pentru specialitățile: Epidemiologie la Compartimentul de Prevenire și control al infecțiilor nosocomiale, Medicină sportivă, Chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, Gastroenterologie, Hematologie (unde este un singur medic pe secție), Nefrologie, Medicină de Urgență la UPU-SMURD, Radiologie-imagistică medicală, Pediatrie, Neurochirurgie (unde, de asemenea, este un singur medic) și Medicină Internă; și două posturi pentru Cardiologie.

„Noi, medicii, nu ne ocupăm doar de pacienții internați, ci oferim și consultații în ambulatoriu și consult inter-secții. Niciun pacient nu poate fi operat, indiferent de tipul intervenției, fără a fi văzut de un medic cardiolog, fără aviz cardiologic. Este nevoie constant de cardiologi la Unitatea de Primiri Urgențe și în celelalte secții, pentru a se stabili un diagnostic complet. Din acest motiv, fiind puțini la număr, facem față cu greu numărului mare de prezentări, dar și acoperirii gărzilor”, a declarat șefa secției de Cardiologie, dr. Carmen Martin.

La concurs se pot prezenta rezidenți aflați în ultimul an de pregătire, specialiști ori primari confirmați în specialitățile menționate. Depunerea dosarelor de concurs se poate face până la data de 27 martie 2015. (Oana IOSUB-TOMA)