volei-romania-muntenegru“Mulțumim din toată inima spectatorilor din Piatra Neamț care ne-au susținut în meciurile pe care le-am disputat săptămâna trecută cu Elveția, Muntenegru și Bulgaria și-i rugăm să vină să ne încurajeze și la importantul joc cu Ungaria, de sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 17:00, din Sala Polivalentă”.

Cu aceste cuvinte a început Davide Delmati, antrenorul naționalei feminine de volei a României, întâlnirea cu jurnaliștii prezenți astăzi, 28 septembrie, la conferința de presă.

“Ungaria este o echipă valoroasă, care vine la Piatra Neamț într-o componență  mult mai bună decât cea afișată în Liga Europeană. Trei dintre adversarele noastre au jucat la echipe din Italia în campionatul trecut. Dora Horvath este o jucătoare cunoscută în toată Europa, mai sunt și Szakmary, Liliom și Dekany”, a mai spus tehnicianul italian.

Naționala maghiară va ajunge la Piatra Neamț în cursul zilei de vineri când va susține și antrenamentul oficial. Căpitanul Adina Salaoru a declarat că Ungaria este o echipă bună, însă are și o serie de slăbiciuni care vor fi speculate prompt de colegele ei. Și antrenoarea secundă Mădălina Ciorbaru Angelescu a avut un discurs mobilizator. Ea a precizat că fetele cred în calificare și se antrenează foarte bine pentru a învinge Ungaria în ambele partide.

“Este o echipă competitivă, nu trebuie să-i diminuăm pe nedrept valoarea. Trebuie multă seriozitate, multă dăruire și cred că putem da dovadă de aceste însușiri”.

Punctul pe I l-a pus Vasile Ouatu, președintele  echipei Unic Piatra Neamț. “Să stiți că Ungaria nu ne-a bătut niciodată. Această țară nu are volei de valoare, ci handbal de înalt nivel. Meciurile de baraj sunt dificile, totu-i pe muchie de cuțit. Trebuie să câștigăm și la Piatra Neamț și în Ungaria. Guvernul maghiar a ales să investească în 10 sporturi care reprezintă priorități naționale. Voleiul nu se numără printre ele”.

Primul criteriu de calificare la EURO 2017 sunt victoriile directe, apoi numărul de puncte și seturile câștigate. Ungaria s-a situat pe locul al doilea în grupa C după Polonia și înaintea Finlandei și Estoniei. Meciul retur va avea loc la Erd, pe 9 octombrie, cu începere de la ora 18:00. (Ana MOISE; FOTO: Gelu CRĂCANĂ)

Articolul precedentAccident cu fuga… victimei, la Borca!
Articolul următorVIDEO Detonare de stânci la Dorna Arini
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.