Naționala de fotbal U15, cea mai tânără reprezentativă a României, s-a reunit joi, 16 februarie, la Piatra Neamț, sub comanda tehnicianului Costel Enache. Cei 24 de jucători sunt născuți în anul 2002 și aceasta este prima acțiune comună la care participă.

Naționala de fotbal U15, pregătire şi meciuri amicale la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSunt jucători pe care i-am monitorizat un timp relativ scurt pentru că lotul s-a definitivat în mare undeva în jurul datei de  10 noiembrie. Inițial am ales 90 de copii, cam 8 jucători pe post. De atunci i-am monitorizat dar nu pe îndelete cât aș fi vrut. Ne interesează cum se dezvoltă acești copii pentru că e o perioadă destul de confuză pentru ei –pubertatea -și atunci fluctuațiile sunt foarte mari, pot apărea surprize frumoase dar și mai puțin frumoase. E o perioadă de formare în primul rând mentală, psihologică dar și fizică foarte importantă. Trebuie să le acordăm o mare atenție”, a declarat Costel Enache.

Tricolorii vor susține în cadrul stagiului de pregătire de la Piatra Neamț și două meciuri de verificare cu naționala similară a Republicii Moldova. Partidele vor avea loc pe terenul sintetic de la Stadionul Ceahlăul marți, 21 februarie, de la ora 14:00 și joi, 23 februarie, de la ora 12:00.

Ținând cont că este prima reuniune a lotului, selecția este primul obiectiv. Apoi contactul cu cerințele lotului național asta însemnând cerințele fotbalului internațional. Vorbim de elită și trebuie să avem comportament și atitudine de nivelul acesta. E prima dată când sunt împreună și vrem să știm cu ce grup plecăm la drum. Adică să vedem care-s punctele comune și ce putem construi pe generația asta”, a mai spus Enache.

Fotbaliștii vor susține un prim antrenament astăzi de la ora 17:00.

Lotul Under 15

Portari: Răzvan Sava (LPS Banatul Timișoara), Dragoș Horeboiu (CN Dinicu Golescu), Roberto Chirilă (Dacia Brăila).

Fundași: Darius Grosu (Academia Hagi), Darius Badea (Dinamic Craiova), Radu Drăgușin (Regal Sport București), Vlad Mocioacă (CSM Rm. Vâlcea), Mihai Stan (Dinamic Craiova), Andrei Dicu (FC Steaua București), Alexandru Crivac (ACS Dănuț Coman), Victor Trucă (Academia Hagi), Luca Florică (Regal Sport București).

Mijlocași: Alexandru Sima (FC Dani Coman), Radu Pocol (Academia Hagi), Constantin Grameni (Academia Hagi), Ioan Borcea (Dinamo București), Ștefan Pănoiu (Hidro Rm. Vâlcea), Ștefan Bairam (CSU Craiova), Ahmed Bani (Dinamo București), Alexandru Păvăluc (CSMS Iași), Antonio Dumitrescu (Juniorul București).

Atacanți: Cătălin Cârjan (Viitorul Domnești), Rareș Cristea (CSU Craiova), Andrei Iana (Hidro Rm. Vâlcea). (Ana MOISE)

Articolul precedentSprijin financiar pentru agricultorii din sectorul vegetal
Articolul următorProfesoara arestată este și în… concediu de studii doctorale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.