Numa ce ne-am apucat noi să zicem că, o să scriem, să se deie la județ o diplomă cu coroniță despre cât de bine se înțăleg partidele, că auzim o dumă după care, traiul ăsta nu are de gând, să dureze mult. Mai precis, cei de la liberali vor să schimbe vicepremarele Pietrei de la pesedeu, după care să continue cu schimbarea derectorilor de la soțietățile primăriei, plus altele și altele, ca să aibe misie ușoară la alegerile de peste un an și ceva. Sigur la nivel de plan, probabil că le sună bine, numai că realitatea, sinergiile și meandrele ar trebui să le mai dea de gândit.

La o altă soțietate din coasta primăriei, cineva o scos stiloul din teacă și e vorba să semneze actu prin care doi angajați istorici ai instituției, semnatari de condică doar la avans și chenzină plus prezență în campaniile electorale, o să fie puși pe liber, că prea bătea la ochi. Acuma, asta ca asta, dar oare la alte soțietăți oare n-ar trebui făcut la fel? Nu de alta, dar mai știm și noi oarece mușterii care vin la slujbă ca la cafenea și mai iau și simbrie bine merci, aferim de trai.

Oameni buni, puneți-vă bani deoparte să vă schimbați mașinile cu altele mai iuți și mai noi, că e vorba că se face autostradă către Ardeal, plus patru benzi înspre Bacău. Dar nu puneți deodată mulți, să nu aveți de-un pahar de vin, luați-o ușurel, azi un leu, mâine un leuștean, că până s-o începe treaba sigur vă faceți banu de un merțănete cu dinți de aur, adus de cine știm noi de peste hotare. Ș-apoi după aia, dacă o să vreți a bea un suc la Iași, imediat sunteți acolo, vreți pălincă din Ardeal, pac, într-un ceas ajungeți la Topliță. Că la fel de iute ar să vină și cei de la trei litere încoace, dar asta e din alt film.

Articolul precedentCOSTACHE LUPU LA PUTEREA 70
Articolul următor„Sărbătoarea Școlii Nemțene” – premierea a 42 de elevi olimpici