0:00

Seria concertelor din cadrul Vacanțelor Muzicale la Piatra Neamț a continuat pe 9 iulie cu primul concert cameral din cele trei pregătite de organizatori. Manifestarea avut loc cu începere de la ora 19:00 în sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț.

„Trio București”, violonistul Mircea Lazăr, violoncelistul Anton Niculescu și pianistul Andrei Licareț a avut o prestație artistică care a adus aplauze la scenă deschisă minute în șir, după un concert de aproximativ o oră și jumătate. Programul a inclus Fr. Schubert – Trio în Si bemol major nr.1 op.99, Allegro moderato, Andante, Menuetto, Allegretto – Trio  Rondo, Allegretto, A. Arensky – Trio în re minor op.32, Allegro moderato, Scherzo, Allegro molto, Elegia, Adagio, Finale, Allegro non troppo. Din păcate, spre deosebire de concertele care au loc în aer liber, cele camerale atrag destul de puțin public, în sală fiind destule locuri libere pentru nostalgicii Vacanțelor Muzicale de altădată.

Încă înainte de ora 21:00 toate scaunele pregătite pentru concertul de pe platoul Curții Domnești erau ocupate, fiind spectatori și în picioare, cu toții așteptând începerea serii muzicii lăutărești. Constantin și Cosmin Gaciu și taraful „Iancu Jianu” au făcut spectacol la Piatra Neamț, iar publicul a cântat cu ei  „Constantine, Constantine”, „Mărine, la nunta ta” ori „La viața mea, am o dambla”. În acordurile muzicienilor, cei care nu au avut loc pe scaune nu au ezitat să danseze pe platoul Curții Domnești. Aplauzele susținute i-au întors pe scenă pe artiștii care au continuat cu o serie de piese instrumentale.

Vacanțe Muzicale la Piatra Neamț continuă pe 10 iulie cu un nou concert cameral – „Portret de artist nemțean”, acordeonistul Emmy-Constantin Dumitru, iar de la ora 21:00 începe seara de jazz cu pianistul Sorin Zlat și invitații săi.

Gabi SOFRONIA, foto-video Bogdan CĂLIAN

Articolul precedentCote și plăți la ruletă: ghid complet
Articolul următorAccident în Târgu Neamț: dacă ești băut, ești bun de plată chiar dacă nu e vina ta
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.