Muniție din timpul celor două războaie mondiale descoperită în două locații din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 45 de ani a găsit în pădurea Cărbuna, din comuna Vânători Neamţ, şase bombe aruncător de calibru 120 mm, ieri, 28 septembrie.

Pirotehniştii nemţeni au verificat zona, cu echipamentul specific, pe o suprafaţă de 500 mp, descoperind  încă o grenadă de mână defensivă și 15 cartușe de calibru 7,92 mm.

Cu o zi înainte, în comuna Tazlău, un bărbat de 37 de ani, arheolog la Complexul Muzeal Neamţ, a descoperit, pe timpul unor lucrări de restaurare, 12 cartușe de calibru  Muniție din timpul celor două războaie mondiale descoperită în două locații din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații7,62 mm. La verificarea zonei, pirotehnicienii au mai găsit, pe o suprafaţă de 20 mp, 10 cartușe de  calibru 7,62  mm și 9 cartușe de 9 mm.

Muniţia, ce provine din timpul celor două războaie mondiale, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiţii de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

Angela Croitoru

Articolul precedentMara Calita: „România primește granturi de 14,2 miliarde Euro prin PNRR”
Articolul următorIntervenţie salvatoare a unui pompier la un incendiu auto într-o staţie Peco
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.