0:00

33 de noi camere de supraveghere vor fi funcționale în municipiul Piatra Neamț, începând cu luna martie. Acestea au fost montate și conectate la dispeceratul Poliției Locale și vor transmite imagini live din zona intersecției sensului giratoriu de la Orion, de pe strada Păstrăvului nr. 24 strada Bălțătești nr. 9, strada Subdărmănești, strada Nicu Albu nr. 1, Curtea Domnească, zona Colegiului „Petru Rareș” și Muzeul de Artă, intersecția Petru Movilă-sens giratoriu, strada Izvoare, din cartierele Văleni, Speranța, Gara Veche și strada 9 Mai.

Municipiul Piatra Neamț dotat cu 33 de „ochi”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Toate cele 33 de camere au fost achiziționate. Au fost făcute contractele pentru energie electrică și sunt conectate la Dispeceratul Poliției Locale, ca și celelalte dispozitive de supraveghere care funcționează în Piatra Neamț, pe domeniul public. Acum se află în faza de testare, iar la începutul lunii martie vor fi funcționale în totalitate”, a precizat Eugen Pancu, director al Poliției Locale Piatra Neamț.

Municipiul Piatra Neamț dotat cu 33 de „ochi”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Valoarea investiției pentru aceste camere este de 151.500 lei. Până la finele anului ne dorim ca alte aproximativ 30 de camere să fie active în raza municipiului Piatra Neamț, pentru ca un număr total de circa 80 de camere să supravegheze liniștea și ordinea publică. Scopul acestui proiect este acela de a proteja în primul rând populația împotriva acțiunilor antisociale, de a identifica cu rapiditate potențialii infractori și de a sprijini autoritățile să intervină cu rapiditate în cazuri de forță majoră”, a declarat Bogdan Gavrilescu, viceprimar al municipiului Piatra Neamț. (I.Ș.)

Articolul precedent240.000 lei amenzi pentru 12 lucrători „la negru”
Articolul următorÎn 3 zile, polițiștii au confiscat 90 mc de lemn, în valoare de 25.000 de lei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.