Situația financiar-contabilă a singurei societăți a Consiliului Local Roman – Municipal Locato Serv – va fi monitorizată de o firmă de contabilitate autorizată, a anunțat primarul Laurențiu Leoreanu. Modificarea survine după ce directorul contabil al societății a murit la finele lunii trecute, iar edilul spune că încheierea unui contract, pe perioadă determinată, cu un contabil ar aduce câteva beneficii.

“Autopropuneri pentru ocuparea funcției de director economic au fost multe. Dar, până la finele anului am propus conducerii societății să încheie un contract cu un contabil autorizat care să desfășoare această activitate de supraveghere. În acest fel, cheltuiala va fi mai mică decât a plăti un salariu de director cu toate dările la stat. În al doilea rând, chiar dacă activitatea de contabilitate va funcționa în continuare cu oamenii din societate, contabilul autorizat va supraviza și va avea o radiografie cât mai fidelă a realității. La finele anului vom ști și noi cum stăm”, a declarat primarul Leoreanu.

Măsura vine și ca urmare a faptului că, anul trecut, bilanțul pe primele 6 luni nu era deloc favorabil, iar edilul a atras atenția pericolului ca societatea să intre în insolvență, așa cum s-a întâmplat cu “sora geamănă” AcvaServ. Municipal Locato câștigă cel mai bine din administrarea Cimitirului Eternitatea și cheltuie foarte mulți bani pe întreținerea adăpostului de câini comunitari. (C. MATEI)