Muncitor ”dezgropat” de pompieri dintr-un șanț de canalizare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn muncitor, care lucra la rețeaua de canalizare din comuna Costișa, a fost victima unui ”clasic” accident de muncă, petrecut în după-amiaza de 9 august.

Bărbatul, care are 56 de ani, s-a băgat într-un șanț, adânc de 2,20 metri, să monteze o conductă și malul de pământ s-a prăbușit peste el, acoperindu-l cu totul. Imediat i-au sărit în ajutor colegii de muncă și niște muncitori care lucrau la renovarea unei case din apropiere.

”Toți au săpat cu mâinile și cu mistriile până ce l-au eliberat, iar între timp au ajuns colegii mei acolo și l-au extras din șanț”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Muncitorul a fost preluat de o ambulanță și dus la spital. Fiind vorba despre un accident de muncă a fost sesizat ITM Neamț, însă competența de a stabili dacă s-au respectat măsurile de protecția muncii și de a vedea cine sunt vinovații aparține companiei care efectua lucrările. Astfel de accidente, soldate deseori și cu decese, sunt relativ frecvente și, în ciuda acestui lucru, încă se lucrează fără măsuri de întărire a malurilor, care iată se pot surpa și fără să plouă neapărat. (C.M.)

Articolul precedentNeamț: A probat o parapantă și a căzut de la 6 metri
Articolul următorFestivalul internațional ”Ceahlăul” a ajuns la Bicaz GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.