Mulți nemțeni spitalizați cu viroze și pneumonie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUltima săptămână se remarcă printr-o creștere a numărului de nemțeni cu viroze, față de anul trecut, dar numărul infecțiilor respiratorii de sezon la început de aprilie 2022 este în scădere.

Din raportările medicilor infecționiști, pediatri și a medicilor de familie reiese că 1.046 de persoane au infecții respiratorii, față de cei 1.646 diagnosticați în ultima săptămână din luna martie.

Puțini nemțeni au gripă – 14 (din cei 38 diagnosticați clinic în acest sezon), față de cei cu simple viroze – 786. În schimb, crește numărul celor cu pneumonie, 246 fiind raportați numai în ultima săptămână. Din datele transmise de Direcția de Sănătate Publică Neamț astăzi, 9 aprilie, mai reținem că în acest sezon au fost raportate mai multe cazuri de infecții respiratorii – 20.151 – față de anul trecut – 18.886 de cazuri. Foarte mulți au au avut nevoie de spitalizare, numărul celor internați fiind de trei ori mai mare anul acesta (2.082), față de anul trecut (688). Cei mai afectați sunt copiii.

Analiza detaliată a îmbolnăvirilor de sezon și recomandări utile despre administrarea pastilei de iodură de potasiu în caz de incident nuclear, puteți afla din comunitatul DSP Neamț, pe care vi-l prezentăm integral.

raportare dsp 9apr

C.I.

 

 

Articolul precedentL2 PLAY-OUT Politehnica Iaşi obţine un punct în deplasarea de la Metaloglobus
Articolul următorCei care găzduiesc refugiați ucraineni primesc 70 de lei pe zi