0:00

Motociclişti răniţi în accidente de week-end, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* poliţiştii au făcut cercetări şi în cazul unui tânăr băut care a intrat cu maşina într-un gard, şi al unui biciclist care a căzut pe asfalt

Zilele de 25 şi 26 iulie au fost marcate, ca de obicei spre sfârşitul săptămânii, de un număr mai mare de accidente decât în rest. “Startul” l-a dat un motociclist olandez, în vârstă de 66 de ani, care circula vineri pe drumul Ticoş – Floarea, şi nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de o maşină. În urma impactului, motociclistul a fost rănit şi transportat la spitalul judeţean.

Tot vineri, la ora 23, un bărbat de 34 de ani, care conducea un autoturism prin Pângăraţi a lovit un pieton, aflat sub influenţa alcoolului, care se deplasa pe şosea. Pietonul a ajuns la urgenţă, iar şoferul la poliţie, unde i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. La aceeaşi oră s-a mai petrecut un accident la Taşca, unde un  tânăr de 26 de ani din localitate nu a adaptat viteza într-o curbă şi a intrat cu maşina în gardul unei case, pe care l-a distrus pe o porţiune de 7 metri. Atât şoferul, cât şi un pasager din autoturism au fost răniţi. Conducătorul auto a fost testat, a rezultat că băuse, dar a refuzat recoltarea de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, aşa că este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi refuz de recoltare de mostre biologice.

Sâmbătă la prânz un alt motociclist, în vârstă de 24 de ani, a fost rănit pe strada Mihai Viteazu din Piatra Neamţ. El a fost lovit în plin de un şofer de 61 de ani, care nu i-a acordat prioritate şi căruia poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Puţin după ora 17, poliţiştii rutieri au fost anunţaţi despre producerea unui accident la Dumbrava Roşie, unde un biciclist în vârstă de 63 de ani s-a dezechilibrat şi a căzut pe asfalt.

Tot ca în fiecare week-end, n-au lipsit din peisaj dosarele penale întocmite unor şoferi opriţi în timpul controalelor din trafic. Un bărbat din Dumbrava Roşie a fost oprit, vineri, la Săvineşti şi s-a constatat că maşina lui avea autorizația de circulație provizorie expirată. Tot vineri, poliţiştii din Trifeşti au tras pe dreapta un bărbat de 64 de ani, care conducea un autoturism neînmatriculat.

Vineri seara, în jurul orei 21, un tânăr de 24 de ani din Gheorghieni a fost oprit de poliţişti la Bicazu Ardelean, ocazie cu care agenţii au constatat că se afla sub influenţa alcoolului. Şoferul n-a vrut în ruptul capului să meargă la spital pentru analize de sânge, aşa că i s-a întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare de probe biologice. Un alt bărbat, în vârstă de 59 de ani, din Horia a fost prins băut la volan sâmbătă după-amiază, pe strada Simion Bărnuţiu din localitate. El s-a supus atât testării, cât şi înţepăturilor de la spital şi este cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului. (C. MIRCEA)

Articolul precedentSe pregătește panglica pentru Policlinica Spitalului
Articolul următorŞef de stână cu “iniţiativă”: