În fiecare an, în ziua de 5 august se sărbătorește Ziua Drumarilor. Breasla Drumarilor a fost înființată de Alexandru Ioan Cuza în anul 1862, când domnitorul a semnat „Regulamentul pentru organizarea corpului de ingineri civili”.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a transmis un mesaj care să marcheze această sărbătoare: „ La mulți ani, drumarilor României! În fiecare an, pe 5 august, celebrăm Ziua Drumarului. O zi cu semnificație aparte, sărbătorită de breasla drumarilor în semn de recunoștință atât pentru generațiile trecute de ingineri, picheri sau cantonieri, dar și pentru întemeietorii școlii românești de inginerie în construcții și făuritorii de drumuri și poduri. O zi în care să ne gândim la eforturile depuse nu doar pentru construcția obiectivelor de infrastructură rutieră, dar și pentru întreținerea acestora și asigurarea circulației în orice condiții și în orice anotimp. La mulți ani!”.

Articolul precedentPiatra Neamț: Bărbat găsit mort în pârâul Cuejdi
Articolul următorCoronavirus: Alte 38 de persoane infectate în Neamț. Încă o zi cu zeci de creșteri în regiunea Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.