pietricica turism

tg uratori cl

Joi, 18 decembrie, a avut loc ultima ședință de Consiliu Local Târgu-Neamț din acest an, în care cele 15 proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi au fost votate fără probleme, astfel încât elevi de la școlile din oraș să aibă posibilitatea să colinde și să ure aleșii locali. Momentul cel mai important a fost sosirea lui Moș Crăciun, „interpretat” de primarul Daniel Harpa, care a inițiat mai multe proiecte ce au vizat acordarea normei de hrană pentru personalul de la Poliția Locală sau burse acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat în anul școlar 2014-2015.

Primul proiect a constat în validarea mandatului de consilier local al lui Mihai Buruiană de la PNL, care l-a înlocuit pe Dorin Grădinaru. Noul ales local a fost lider sindical la ApaServ Târgu-Neamț și, după depunerea jurământului, a declarat că va încerca să ajute la dezvoltarea orașului prin proiectele pe care le va depune, fiind convins că faptele trebuie să înlocuiască vorba lungă.

Pe ordinea de zi au mai fost votate proiecte cum ar fi aprobarea rectificării Bugetului de venituri și cheltuieli precum și a Listei de investiții pentru anul 2014 al Spitalului orășenesc „Sf. Dimitrie” sau deblocarea în vederea scoaterii la concurs a unor posturi la Spitalul Târgu-Neamț.

Dar înainte de a începe ședința, primarul Daniel Harpa a transmis un mesaj de unitate și fair-play tuturor aleșilor locali pentru anul viitor: „Sper ca anul care vine să avem aceeași colaborare bună, astfel încât în anul 2016 să intrăm în luptă ca prieteni și să câștige cel mai bun, să nu fie atacuri așa cum au fost până în 2012”.

Moș Crăciun a venit și la angajații Poliției Locale, prin acordarea normei de hrană în cuantum de 24 de lei pe zi. De asemenea, s-a aprobat și acordarea de 3 burse de performanță și 62 de burse de merit pentru elevii din oraș. Mai exact, un elev cu bursă de merit va primi 50 de lei, iar un elev cu o bursă de performanță va primi 100 de lei. Totalul costurilor de la bugetul local pentru aceste burse este de 3.400 lei pe lună.

După mesajele festive adresate de mai mulți aleși locali către proprii colegi și cetățeni, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a urmat cuvântul primarului Harpa: „Nu vreau să pară o chestie politică , dar Moș Crăciun a venit și la Școala din Humulești, la Liceul Ion Creangă și la Școala Nr. 2, reușind să găsim resurse financiare pentru lucrările de la aceste școli. Țin să mulțumesc domnului deputat Arsene care a fost alături de mine în acești doi ani de zile și m-a ajutat să găsesc resurse financiare în drumurile noastre la București. Actualmente, gradul de îndatorare a primăriei este de 50% și dorim să ajungem la un procent de 30%. Anul viitor îmi doresc ca Cetatea Neamțului și Casa Ion Creangă să revină în subordinea noastră pentru ca banii obținuți de pe urma acestor puncte turistice să-i reinvestim. Vă mulțumesc tuturor pentru colaborare, vă transmit multă sănătate și sperăm ca anul 2015 să ne găsească în aceeași echipă. Reprezentanților mass-media le mulțumesc pentru colaborare, pentru faptul că ne-au atras atenția atunci când am greșit și vă urez un an nou cât mai bun”, a spus edilul.

Edilul a venit și cu o propunere către aleșii locali și anume ca următoarea ședință din luna ianurie să aibă loc în aer liber , într-o atmosferă plăcută, presărată cu carne de porc și chiar un pahar de vin. (C.T. STURZU)