accidentLa data de 26.06.2015, în jurul orei 18.20, J. F. de 32 ani, din satul Cucuteni, comuna Durnești, județul Botoșani, în timp ce conducea un moped neînregistrat pe D.C. 26A, în localitatea de domiciliu, a pierdut controlul asupra direcției de mers, împrejurare în care vehiculul s-a izbit într-un cap de pod de pe marginea drumului.

În urma impactului a rezultat rănirea gravă a lui J. F. și Ș.G. de 43 ani, acesta din urmă fiind pasager pe moped; cei doi au fost transportați la Spitalul Județean Botoșani, ulterior conducătorul mopedului fiind transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iași.

J.F. nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie. De asemenea, din cercetările efectuate la faţa locului, s-a stabilit că niciunul dintre cei doi bărbaţi nu purta cască deprotecţie.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, conducerea pe drumurile publice unui vehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere și vătămare corporală din culpă.

* Conducere sub influenţa alcoolului – Mihăileni

La data de 27.06.2015, în jurul orei 23.50, B.D. de 55 ani, din judeţul Suceava, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Italia, pe DN 29 C, în localitatea Mihăileni.

Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipiului Dorohoi, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

(sursa: IPJ Botoșani)