Personalul medical de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț este ajutat, în ultima vreme, din toate părțile. Oameni obișnuiți, oameni de afaceri, voluntari și oricine a simțit că acum este momentul faptelor bune a donat tot felul de materiale sanitare, dezinfectanți și atât de prețioasele echipamente de protecție.

Un sprijin consistent l-a oferit Biserica, prin Arhiepiscopia Iașilor din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Ultima donație este cu atât mai importantă cu cât de astăzi, 31 martie, spitalul de la Piatra Neamț este centru județean de tratare a pacienților infectați cu noul virus. Șase monitoare pentru funcții vitale vor fi donate de Arhiepiscopia Iașilor personalului medical din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Este una din ultimele acțiuni ale clerului de sprijinire a spitalului, inițiată de Arhiepiscopia Iașilor împreună cu Protopopiatul Piatra Neamț. Donația constă în 3 monitoare multiparametru C50, iar alte trei aparate necesare monitorizării funcțiilor vitale vor urma să fie achiziționate din donațiile oferite pe platforma fiideajutor.ro, potrivit doxologia.ro. „Fiecare aparat costă 2.600 de euro iar Biserica noastră, prin Arhiepiscopia Iașilor și Protopopiatul Piatra Neamț, va cumpăra 3 astfel de monitoare medicale, urmând ca alte 3 aparate să fie achiziționate din donațiile pe care publicul le oferă în cadrul campaniei”.

Zilele trecute, secția de nou-născuți de la Piatra Neamț a primit tot de la Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita, o lampă fototerapeutică Bilisoft 2.0 necesară tratării icterului. Dispozitivul a fost achiziționat prin proiectul „Pentru cei mai mici ca noi”, valoarea de peste 7000 euro fiind asigurată de Arhiepiscopia Iașilor, Asociația „Salvează o inimă” și un grup de oameni de afaceri din județul Neamț. „Dăm slavă lui Dumnezeu pentru că am împlinit acest proiect în colaborare cu alți oameni sensibili și interesați de binele micuților. Arhiepiscopia noastră a oferit suma de 2500 euro, Protopopiatul Piatra Neamț 1000 de euro, Asociația „Salvează o inimă” din Botoșani a oferit cu generozitate suma de 3500 euro, iar prin efortul oamenilor de afaceri din județul Neamț, mobilizați de dl. Florin George, s-au mai strâns încă 3000 de euro. Nu numai că am reușit ceea ce ne-am propus, dar avem și un surplus, binevenit în această perioadă de criză, pe care îl vom folosi pentru sprijinirea spitalelor și cadrelor medicale care se luptă cu epidemia de Covid 19. Urmează ca în perioada imediat următoare toate eforturile noastre să se concentreze pe sprijinirea unităților medicale din arhiepiscopie, mai ales a celora din linia întâi, expuse la un grad mare de risc” a declarat preotul Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita.

Tot la Piatra Neamț, în acest week-end, după ce personalul medical al secției ATI, de la infirmiere până la medici au muncit și pregătit fosta Neurochirurgie în sector ATI pentru pacienții grav, preotul Nicolae Buraș, de la capela spitalului, a oficiat slujba de sfințire. „Astăzi am sfințit un nou pavilion al Secției ATI. Secția Neurochirurgie a devenit Secție de Terapie Intensivă. Medicii și asistenții au dorit să ne rugăm împreună în nou amenajata unitate, pentru a cere binecuvântarea lui Dumnezeu în lucrarea pe care o vor săvârși aici. Dumnezeu să-i ocrotească, să-i ajute și să-i întărească în aceste momente grele!” a afirmat părintele capelan Nicolae Buraș. Nici medicii secției Boli Infecțioase nu au fost uitați. Părinții voluntari din cadrul Protoieriei Piatra Neamț au distribuit hrană caldă medicilor și asistenților din această secție, meniurile fiind pregătite la cantina „Sfinții Trei Ierarhi” și au fost oferite atât voluntarilor cât și personalului.

(C.I.)

Articolul precedentOrdin MS: Pacienții cu coronavirus tratați doar la Spitalul de Urgență Neamț
Articolul următorCadastru Neamţ prelungeşte perioada de suspendare a relaţiilor cu publicul

1 COMENTARIU

  1. In timp ce unii (vezi Arsene) fac conferinte de presa seci si fara nici un rost (decat in scop electoral!), mai exista si oameni cu suflet mare (apropo celor care stiu doar sa comenteze ca Biserica nu se implica…. desi nu au inteles, inca, faptul ca noi toti, formam comunitatea bisericii crestine……
    Pentru ce plateste populatia asigurarile de sanatate? Ca acum sa nu avem nici cele elementar necesare??? ca acum sa facem donatii si sa asteptam/primim ajutoare de peste tot?! Rusine pentru sistemul sanitar romanesc! Trebuie analizat si REFORMAT din temelii acest sistem al incompetentilor corupti si spagari!!!!

Comments are closed.