igi logoPoliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) Botoşani au descoperit, joi, 1 septembrie, o femeie și un bărbat, în vârstă de 39 şi, respectiv, 45 de ani, din Republica Moldova, care sunt acuzaţi de “ședere ilegală în România”, potrivit unui comunicat de presă al IGI Botoşani.

În urma verificărilor realizate în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani „s-a constatat faptul că  persoanele au intrat legal în România dar nu au respectat regimul specific micului trafic de frontier”.

Poliţiştii de IGI au emis pe numele lor decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească România în termen de 15 zile. Totodată, au fost amendaţi cu 1.200 de lei.

„Potrivit Acordului încheiat între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind micul trafic de frontieră, zona de frontieră cuprinde teritoriul statelor părţilor contractante, care nu depăşeşte 30 de kilometri de la frontiera de stat şi se află de o parte şi de alta a frontierei de stat dintre România şi Republica Moldova. Unităţile administrativ-teritoriale care sunt situate parţial în zona de 30 kilometri şi parţial în zona cuprinsă între 30 şi 50 de kilometri de la frontiera comună sunt considerate ca aparţinând zonei de frontiera”, mai precizează IGI Botoşani. (ZCH NEWS)