Moldovean căutat în Austria, reţinut de poliţiştii de frontieră, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiști de frontieră de la Albița (Vaslui) au reţinut și predat IPJ Vaslui, vineri, 22 aprilie, un bărbat din Republica Moldova, care era urmărit internațional. Pe numele acestuia era emis un mandat de arestare pentru săvârșirea unor furturi pe teritoriul Austriei.

„S-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei de stat, pentru a ieși din țară, cetățeanul din Republica Moldova Ion J., în vârstă de 25 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Republica Moldova. La controlul de frontieră, lucrătorii noștri au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat european de arestare emis de autoritățile din Austria, pentru săvârșirea unor infracțiuni de furt din domeniul privat pe teritoriul Austriei”, potrivit unui comunicat de presă al ITPF Iaşi.

Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Vaslui.

La fel de ghinionist s-a dovedit a fi şi un tânăr care poseda un permis de conducere fals.

„S-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în țară, Vichentie C., cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 19 de ani, conducând un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Marea Britanie. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, lucrătorii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals, iar persoana în cauză nu deține permis de conducere”, potrivit aceluiaşi comunicat.

Vichentie C. a declarat că nu ştia că documentul pe care-l deţine este fals sau falsificat. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals. (ZCH NEWS)

Articolul precedentMaşini „uşurate” de ţigări
Articolul următorCe vrea Emilia Arcan de la Dacian Cioloş
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.