pietricica turism

La ora 7, în această dimineață, de 24 noiembrie, s-au deschis secțiile de votare din România. În cele șase județe ale Moldovei, regiune care mai mereu s-a aflat în coada priorităților oficiale de stat, sunt așteptați la vot 3.232.002 alegători.

Este foarte posibil ca mare parte din aceștia să fi votat deja în secțiile din străinătate, acolo unde îngroașă rândurile diasporei, diaspora care s-a mobilizat eficient la turul al doilea al prezidențialelor din acest an. De vineri, de când s-a deschis procesul electoral în străinătate, au votat peste 300.700 de români.

În regiunea nord-est, la ora 9, lider la prezență este județul Neamț, unde s-a depășit pragul de 3%. Vine din urmă județul Bacău, cu peste 2,8%, apoi, în ordinea procentelor, Botoșani cu 2,55%, Iași cu 2,52%, Suceava cu 2,50 și Vaslui cu 2,39.

Secțiile de votare se vor închide diseară, la ora 21, cu excepția celor unde, la acea oră, vor mai exista alegători dornici să voteze, caz în care procesul electoral se va prelungi până când aceștia vor putea vota, dar nu mai târziu de ora 23.59. (ZCH News)