Dimineața de joi, 10 decembrie, a adus peste județele Moldovei mega-operațiunea forțelor de ordine, nu mai puțin de cinci județe fiind, și la această oră, sub asaltul ”organelor”.

perchezitiiUn prim caz are în vedere evaziunea fiscală. Poliţiştii Capitalei fac 205 percheziţii, în Bucureşti şi 27 de judeţe, la mai multe persoane şi societăţi comerciale bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 6.000.000 lei. ”Din probatoriul administrat au rezultat indicii temeinice că, în perioada 1 ianuarie 2014 – 31 octombrie 2015, reprezentanţii legali ai unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi judeţul Ilfov şi puncte de lucru deschise în mai multe judeţe din ţară s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, fie prin omisiunea înregistrării contabile şi declarării fiscale a tuturor veniturilor încasate în urma comercializării de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi prin înregistrarea contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii ce nu reflectă operaţiuni reale”, informează un comunicat al DGPMB.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 75 de persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere, audierile urmând a avea loc la sediul DGPMB.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de magazine de tip “orice produs la 15 lei”.

Percheziţiile se desfăşoară în judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

“Activităţile au fost sprijinite de ANAF – Direcţia Generală Antifraudă, inspectorii fiscali din cadrul acestei instituţii participând alături de organele de cercetare penală la efectuarea percheziţiilor şi a controalelor fiscale la punctele de lucru aparţinând societăţilor comerciale implicate în activităţile evazioniste”, se arată în același comunicat.

Un alt caz lovește direct la vârful Poliției Vaslui. Amănunte despre el puteți citi aici.

(ZCH News)