MOLDOVA: Campionii şi „gâlmele” simulărilor naţionale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiJudeţul Bacău este campion la simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale. Elevii din acest judeţ au obţinut cele mai bune procente de promovare la nivel naţional. Spre coada topului, adică penultimul loc, se plasează elevii din Vaslui.

Ministerul Educației și Cercetării Științifice a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a.

Din totalul celor 187.629 de elevi înscriși, 180.442 de elevi (96,17%) au participat la toate probele, rezultând o rată de prezență superioară celei de anul trecut (94,7%). Evaluarea lucrărilor a relevat că 91.445 de elevi (50,68%) au obținut medii peste 5, procentaj de promovare de asemenea superior celui din 2014 (48,83).

Pe județe, cele mai ridicate procente de promovare s-au înregistrat în BACĂU — 68,56 (rată prezență — 99,47%), municipiul BUCUREŞTI — 64 (rată prezență — 95,03%), GIURGIU — 63,8 (rată prezență — 92,05%) și BIHOR — 61,8 (rată prezență — 90,36%). Cele mai puțin competitive rezultate (rate de promovare sub 40%) s-au înregistrat în județele CARAŞ-SEVERIN — 36,27%, VASLUI — 38,55% și TULCEA — 39,89%. În aceste județe prezența a fost, în medie, de aproximativ 95%.

„Reamintim că obiectivele specifice ale simulărilor organizate la nivel național de Ministerul Educației și Cercetării Științifice sunt stabilirea nivelului real de pregătire atins de elevii de clasa a VIII-a cu trei luni înainte de examenul propriu-zis, respectiv aplicarea de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate. În acest sens, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu solicită atât analiza rezultatelor obținute, la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-a desfășurat simularea (prin discuții individuale cu elevii/ședințe cu părinții și dezbateri la nivelul claselor/consiliului profesoral), cât și adoptarea soluțiilor optime pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului pe care elevii îl vor susține la finalul clasei a VIII-a”, se precizează în comunicatul Biroului de presă al MECS. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNEAMŢ: Liga a III-a – 3 echipe, un singur punct!
Articolul următorNEAMŢ: Recital al absolvenţilor Academiei „Gheorghe Dima”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.