Integrarea profesională a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile a fost principalul subiect de discuție la seminarul cu tema „Şanse pentru tine: oportunități de angajare pentru persoanele vulnerabile din regiunea Nord-Est” și la masa rotundă cu tema „Perspective de angajare ale persoanelor din grupurile vulnerabile din Regiunea Nord-Est'”, ce au avut loc la Bacău, în zilele de 5 și 6 mai, se precizează într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.
„Evenimentele menționate au fost organizate în cadrul proiectului Egalitate pe piata muncii! — Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile, Cod Contract: POSDRU/165/6.2/S/140936, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007—2013 și se înscriu într-o serie de 4 seminarii și 4 mese rotunde regionale prevăzute în proiect pentru fiecare regiune de implementare a proiectului: București—Ilfov, Sud — Est, Nord — Est și Sud Muntenia. La evenimente, au participat reprezentanți ai beneficiarului proiectului, Agenția Națională Antidrog, ai instituțiilor de stat cu autoritate în domeniul protecției sociale, ai unităților protejate, ai ONG-urilor, ai angajatorilor, ai grupurilor țintă și ai mass-media. Conceptul seminarului a fost acela că este nevoie de o discuție liberă între angajator și angajat pentru a afla nevoile fiecăruia dintre ei, pentru că nimeni nu are rețeta succesului. Prin intermediul jocurilor de rol și al exercițiilor teatrale a fost subliniată concluzia că numai o cale de mijloc poate fi funcțională pentru ambele părți. Conceptul mesei rotunde s-a bazat pe ideea de a aduce în același spațiu de discuții reprezentanți ai beneficiarilor și ai instituțiilor publice. Astfel, reprezentanții grupurilor vulnerabile vor avea ocazia să se implice în modificarea și implementarea legilor care îi privesc pentru a le oferi șansa la integrare pe piața muncii și în societate”, se precizează în acelaşi comunicat.
DESPRE PROIECT: Proiectul își propune să încurajeze angajatorii din diverse domenii de activitate să integreze în echipele profesionale persoane aparținând grupurilor de etnie romă, celor cu dizabilități și persoanelor dependente de droguri. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul vizează calificarea unui număr de 700 persoane din categoriile vulnerabile. Beneficiarul proiectului este Agenția Națională Antidrog, in parteneriat cu : Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 1, București (DGASPC S1), Romani Criss—Centrul romilor pentru intervenție socială și studii, Fundația de Sprijin Comunitar, Asociația TRANSCENA, Arhiepiscopia Tomisului, Agenția Națională pentru Romi, LOOP Operations și Faxmedia Consulting. (ZCH NEWS)