Mobilizare generală pentru găsirea unor “dispăruți“: un glumeț a fost amendat cu 1.200 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDoi indivizi au pus pe jar oamenii legii după ce s-a anunțat că ar avea probleme. Unul a cerut ajutor după ce l-ar fi speriat un urs și s-ar fi rătăcit în pădure, iar altul a plecat în lume după ce ar fi băut combustibil. Fiind vorba de situații de risc, forțele s-au mobilizat și s-au implicat atât polițiști cât și jandarmi.

Primul care a alertat oamenii legii pe 10 iulie, a fost un bărbat de 43 de ani, din localitatea Bălțătești. Acesta a susținut că în jurul prânzului a plecat de la stâna unde lucra, din Crăcăoani, dar s-ar fi speriat de un urs, a fugit și s-a rătăcit în pădure.

Ulterior bărbatul a revenit cu mai multe apeluri, comunicând de fiecare dată altă locație. În urma activităților investigative desfășurate de polițiști, bărbatul aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost identificat în localitatea Crăcăoani, acesta nefiind într-o situație de pericol. Pentru apelarea nejustificată la serviciul 112, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă“, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Neamț. Distracția l-a costat pe glumeț 1.200 de lei.

În aceeași zi, oamenii legii au fost sesizați de o femeie din Brașov care a reclamat că fratele său de 49 de ani ar fi plecat de la locuința părintească, din localitatea Bălțătești, după ce ar fi consumat aproximativ 200 ml de combustibil, cu intenția de a se deplasa spre domiciliul din Brașov.

Având în vedere atât zona, cât și starea psihică a bărbatului, polițiștii și jandarmii au demarat procedurile de căutare. În urma căutărilor, bărbatul a fost găsit de polițiști, pe raza localității Bălțătești fiind preluat de un echipaj medical“, spun anchetatorii.

(G.S.)

Articolul precedentFOTO. Accident spectaculos: o șoferiță a căzut cu mașina în albia Cuiejdiului
Articolul următorViitori polițiști, în practică la IPJ Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.