0:00

Un bărbat care s-a urcat la volan și a gonit cu aproape 120 km/h, apoi a vrut să cumpere indulgența polițiștilor care l-au tras pe dreapta, a fost condamnat la un an și 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. El trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității și are de respectat o serie întreagă de obligații.

Mită la polițist pedepsită cu suspendare, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Atrage atenția inculpatului că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere de 2 ani, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere, obligaţiile stabilite, sau dacă săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei de 1 (unu) an şi 4 (patru) luni închisoare . În temeiul art. 290 alin. 5 Cod penal, dispune confiscarea de la inculpatul F.G., în folosul statului, a sumei de 200 euro, sau echivalentul în lei la data executării“, conform Tribunalului Neamț.

Fapta a avut loc pe 15 august 2021, la Petricani, când bărbatul a fost surprins de un echipaj de polițiști circulând cu o viteză de 118 km/h în localitate. Șoferului i s-a adus la cunoștință că va fi sancționat cu 1.305 lei amendă, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile. El i-a rugat pe polițiști să nu-l lase fără permis, pentru că e șofer și pierde serviciul. A crezut că este mai convingător dacă oferă 100 de euro, cum știa că este cutuma în județ. Oferta a fost declinată, moment în care a plusat și a oferit 200 de euro. Incidentul a fost înregistrat de echipaj. (G.S.)

Articolul precedentDragobete: farmece de altădată, repararea relațiilor și superstiții
Articolul următorCod galben în Neamț și Suceava
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.