smurd 2016Echipajele SMURD din județ au avut 151 de misiuni pe parcursul săptămânii trecute, din care jumătate (74) pentru persoane cărora li s-au acutizat problemele de sănătate, 41 pentru pacienți care suferiseră traumatisme prin cădere sau agresiune și 3 pentru acordarea ajutorului de urgență unor persoane aflate în stare de inconștiență. Niciunul dintre cei 3 pacienți n-a putut fi salvat. O bătrână din Cuiejdi, comuna Gârcina, căzută în curte, și doi bărbați  căzuți în dormitoarele caselor lor, n-au răspuns manevrelor de resuscitare și au fost declarați decedați.

”Pe parcursul săptămânii au mai fost 8 misiuni de acordare a primului ajutor calificat unor persoane care au suferit intoxicaţii (majoritatea emanând halenă alcoolică), cele mai multe căzute în locuri publice”, a precizat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Unul dintre cazurile de intoxicaţie a fost anunţat în ziua de 5 iulie, la ora 14:27. Dispecerii au fost anunţaţi că un copil în vârstă de un an a fost intoxicat cu diluant. Echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă a preluat băieţelul, i-a administrat medicaţie specifică, l-a transportat şi predat la spital într-o stare mai bună”.

Echipajele de pe ”ambulanțele roșii”, cum le spun nemțenii când le cer explicit la intervenții, au mai acordat primul ajutor în cazul a 11 victime ale accidentelor rutiere și au avut și 5 deplasări fără intervenție, pentru că persoanele pentru care s-a solicitat deplasarea au refuzat asistența medicală.  Într-o altă situaţie echipajul au fost întors din drum, deoarece situaţia de urgenţă a fost înlăturată, iar în altele două paramedicii au constatat că e vorba de alarme false. (C.M.)

Articolul precedentAvertizare ANM: CANICULĂ!
Articolul următorCiubotaru a depus jurământul ca primar al oraşului Roznov * Hodor, reales viceprimar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.