Salvamontiştii nemţeni au avut, din nou, o intervenţie dificilă, sâmbătă (16 septembrie) seara, când au fost anunţaţi că un bărbat s-a accidentat pe versantul estic al masivului Ceahlău, mai exact în treimea inferioară a traseului ce coboară de la Cabana Dochia spre Izvorul Muntelui, într-o zonă cu potecă îngustă si abruptă.

„S-a intervenit cu echipa din Baza Durău care, în 30 de minute, a răzbit pe DJ 155 F Axial (alţi pivoţi… alte capete de bară) şi apoi a urcat până la locul accidentului”, a declarat Raul Papalicef, şeful Servicului Salvamont Neamţ.

„Bărbatul din Neamţ, în vârstă de 41 de ani, bine echipat, alunecase şi, în cădere, suferise un traumatism de membru inferior. După acordarea primului ajutor, constând în tratament local antalgic şi imobilizare cu un set de atele Kramer, a fost securizat în UT 2000 şi transportat înspre locul de întâlnire cu ambulanţa. Poteca îngustă a solicitat mult echipa de salvare, în multe porţiuni la platformă nu s-au putut poziţiona decât 2 salvatori. Intervenţia a durat aproximativ 3 ore”.

Vremea bună de sâmbătă a îndemnat sute de turişti să facă drumeţii pe Ceahlău. Din fericire, a fost o zi fără incidente, exceptându-l pe cel care s-a petrecut la lăsarea întunericului. Predarea accidentatului la ambulanţă s-a făcut în jurul orei 23:00. (C.M.)

Articolul precedentPrimari din Neamţ au dus experienţa GAL-urilor în Republica Moldova
Articolul următorL4: CSM Ceahlăul, Cimentul Bicaz şi Speranţa Răuceşti, performerele etapei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.