0:00

O acțiune în forță a polițiștilor nemțeni a avut ca rezultat salvarea unei fetițe de 5 ani care nu a mai fost înapoiată de tată conform programului de vizită stabilit de judecătorii pietreni. S-a întâmplat pe 26 martie, când anchetatorii au fost sesizați prin apel la 112 de mama copilei de 4 ani și 9 luni.

Anchetatorii au luat în calcul plângerea mamei, o femeie din Răucești, și au mers la casa tatălui în Săvinești, moment în care acesta ar fi proferat amenințări de natură a produce o stare de temere față de securitatea minorei. Au intervenit echipe de intervenție formate din polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești, Poliția municipiului Piatra-Neamț, luptători și negociator din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț.

În imobil se afla bărbatul de 64 de ani, care împreună cu un tatăl său, de 90 de ani, amenințau cu topoare. ”În urma intervenției în forță a polițiștilor, minora a fost identificată în subsolul imobilului, împreună cu concubina (în vârstă de 32 de ani) a bărbatului de 64 de ani”, conform IPJ Neamț.

Chiar dacă fetița este în afara oricărui pericol, cercetările continuă în cadrul unui dosar penal cu acuze de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului, urmând a se stabili cauzele și condițiilor în care s-a produs acest eveniment.

(G. S)

Articolul precedentVal de frig, vijelii și depășiri ale cotelor de atenție pe Bistrița
Articolul următorAccident cu victimă după o manevră neinspirată
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.