Misiune de salvare a doi nou născuţi ucraineni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO misiune medicală pentru salvarea vieţii a doi bebeluşi ucraineni, un băieţel de numai 5 zile şi o fetiţă de 14 zile, s-a desfăşurat ieri, 14 martie, în nordul ţării noastre. La acțiune au participat mai multe echipe medicale din Ucraina şi România şi  servicii medicale de urgenţă ale SMURD.

Ambii nou născuţi au fost transferaţi în primă fază din maternitatea de la Kiev la Cernăuţi, de unde au plecat către România. Micuţii au grave probleme medicale încă de la naştere.

Misiune de salvare a doi nou născuţi ucraineni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEi au fost aduşi până la graniţă cu ambulanţe din Ucraina şi au fost predaţi unor echipaje SMURD. Băieţelul a fost transportat cu un elicopter SMURD până la aeroportul din Suceava de unde a fost preluat de o aeronavă SMURD Cessna Citation V special configurată pentru operaţiuni medicale, cu care a fost transportat la Timişoara unde urmează să fie operat.

Fetiţa a fost transportată cu o ambulanţă SMURD până la aeroportul din Suceava, de unde a fost preluată de elicopterul SMURD şi dusă la Iaşi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sfânta Maria. De aici urmează să plece astăzi către o unitate medicală din Bucureşti.

Pentru salvarea vieţii celor doi nou născuţi au acţionat echipe medicale şi pompieri de la UPU şi SMURD Oradea, Cluj, Mureş şi Bacău, precum şi medici UPU de la Bucureşti.

Angela Croitoru

Foto: ISU Suceava

Articolul precedentFOTO: A murit încercând să-şi salveze casa din foc
Articolul următorFOTO. Casă de vânzare în Crăcăoani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.