Mişcări de trupe în CL Târgu Neamţ: PDL-işti atraşi de PSD, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* Vasile Luculescu se gândeşte şi la o posibilă îndependenţă, iar Dorin Grădinaru recunoaşte că a trecut la social-democraţi

Doi membri de vază ai PDL și consilieri locali în același timp ar putea trece în barca PSD. Este vorba de Dorin Grădinaru și de Vasile Luculescu, aleși locali ai PDL în legislativul târgnemțean. Contactat telefonic, Vasile Luculescu a confirmat faptul că ia în calcul o trecere a sa în rândurile aleșilor locali independenți, dar și în rândul celor de la PSD.

„Iau în calcul oricare din ipoteze, însă nu sunt hotărât. Mai sunt câteva zile până expiră perioada valabilă de a alege un partid și am timp să mă gândesc”, ne-a declarat Vasile Luculescu.

De menționat că Luculescu a fost viceprimar al orașului Târgu-Neamț pe timpul mandatului fostului primar, Decebal Arnăutu. Surse din cadrul PSD dau însă ca sigură trecerea sa în rândul social-democraților.

Dorin Grădinaru a confirmat punctual: „Am trecut la PSD cu acte în regulă. Eu îmi asum acest lucru, pentru că nu puteam trece ca independent și să par un laș. Așa a fost conjunctura”.

Aurel Aciocârlănoae, președintele PDL Târgu-Neamț ne-a mărturisit că această trecere a aleșilor locali la alte partide poate avea efect de bumerang dacă Curtea Constituțională va decide că ordonanța lui Liviu Dragnea este neconstituțională.

„Au prins acest moment și profită de acest lucru în urma acelei ordonanțe de guvern. Dar este posibil ca judecătorii de la Curtea Constituțională să decidă ca neconstituțională ordonanța lui Dragnea și vor pierde mult. Mai ales primarii, care riscă să-și piardă mandatul”, ne-a spus Aurel Aciocârlănoae, șeful PDL Târgu-Neamț.

Actualmente, în Consiliul Local Târgu-Neamț, PDL mai are doar 4 consilieri locali, respectiv Aurel Aciocârlănoae, Mihai Stoica, Maria Vrînceanu și Ion Burlacu. (C.T. STURZU)

Articolul precedentÎnvățătorii din Neamț pot alege noile manuale
Articolul următor… pe scurt …