0:00

Ionuț Florin Mironescu, tânărul în vârstă de 27 de ani, din Dobreni, care a accidentat o fată de 16 ani pe trecerea pentru pietoni de la Aleho, în vara anului 2017, a fost condamnat definitiv, la Curtea de Apel Bacău, în ziua de 19 iunie. În privința pedepsei nu sunt diferențe foarte mari față de sentința inițială a Judecătoriei Piatra-Neamț, magistrații de la Bacăpu mărind la 3 ani durata față de 2 ani și 8 luni cât primise inițial, însă menținând suspendarea executării pedepsei.

În schimb, au fost diminuate daunele pentru fata accidentată.

”Reduce cuantumul sumei la care a fost obligat inculpatul, cu titlul de daune morale, în favoarea părţii civile Cheorleu Denisa Elena, de la suma de 150.000 euro, la suma de 354.270 lei”, a decis instanța.

Accidentul s-a petrecut în condițiile în care Mironescu, aflat la volanul unui BMW, circula periculos prin oraș și a fost reclamat de un participant la trafic. Un echipaj de poliție a încercat să-l oprească, însă el a accelerat și a trecut pe roșu prin zona sediului Tribunalului Neamț, lovind în plin fata care traversa. Nu s-a oprit nici după accident, a ascuns mașina în pădure, pe un drum forestier, dar a fost prins peste câteva ore. A fost arestat preventiv, apoi plasat în arest la domiciliu și, în cele din urmă, sub control judiciar. Odată cu sentința definitivă, controlul judiciar încetează de drept, însă intră în vigoare programul de supraveghere, care va dura 3 ani. În această perioadă, dacă Mironescu mai săvârșește vreo infracțiune, va executa efectiv pedeapsa la care a fost condamnat. Pe parcursul termenului de supraveghere, el trebuie să respecte câteva obligații clare, printre care și cea de a nu conduce vreun tip de autovehicul, și să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității.

C.M.

Mironescu, obligat să-i achite 350.000 de lei fetei pe care a lovit-o cu mașina, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentCOD GALBEN Risc de inundaţii în Regiunea Nord-Est
Articolul următorSenatorul PNL Eugen Țapu: ”Delăsare și neimplicare din partea Ministerului Sănătății pentru datoriile spitalului județean”