Vasile Miriuta raspunde de rezultatele Ceahlaului

Antrenorul principal al Ceahlăului și-a asumat răspunderea pentru rezultate, a trasat un program de pregătire și a transmis că jucătorii vor intra în primul 11 doar dacă sunt în formă, altfel nu prind nici măcar banca de rezerve. Primele ”victime” sunt Emil Dică și Lucas Garcia. Vasile Miriuță continuă să uimească în Liga I. Are un temperament vulcanic și a venit din Germania cu altă mentalitate: nu acceptă imixtiunile conducerii administrative în cadrul echipei. Principiul este unul respectat cu sfințenie, asfel încât cei care credeau că sunt ”antrenori” secunzi și au funcții de conducere în aparatul administrativ al clubului pietrean, nu-i pot da sfaturi antrenorului principal al Ceahlăului, nici măcar prin telefon. Presa din Mediaș a relatat despre o astfel de fază petrecută în timpul jocului dintre Gaz Metan și Ceahlăul, încheiat cu scorul de 3-1 pentru gazde. Directorul Ioan Mironaș i-ar fi dat, la un moment dat, un telefon mobil lui Vasile Miriuță, la capătul căruia, unul din șefii Ceahlăului, i-ar fi cerut acestuia o mutare. Vizibil deranjat de gestul lui Ioan Mironaș, Miriuță i-ar fi răspuns acestuia să nu mai repete astfel de tentative. Vasile Miriuță a ținut să precizeze că gestul său de a nu permite imixtiuni în cadrul echipei, este unul normal. ”Eu răspund pentru rezultate, deci, eu decid. Nu am nimic cu nimeni, eu știu cât se pregătește fiecare jucător și cât trage la antrenamente. Nu mă interesează ce spune X, Y sau Z. Joacă cine se pregătește și cine este în formă, indiferent de nume”, a ținut să precizeze Miriuță.  Tot el a atras atenția că bonusurile pentru rezultate le stabilește tot el, în calitate de antrenor principal, în condițiile în care fotbaliștii săi nu au promise prime exorbitante pentru meciurile considerate importante.

Ceahlăul duce trena careului de ași

Ceahlăul a câștigat meciul sau cu Săgeata Navodari, după câteva etape în care nu mai izbutise să câștige: cu Astra, acasă cu CFR Cluj și la Mediaș si a ajuns să țină trena “careului de ași” ai clasamentului Ligii I: Steaua, Astra, Petrolul și Pandurii Târgu Jiu. E drept că și jocul rezultatelor a fost favorabil nemțenilor, pentru că Botoșaniul a pierdut la Galați, Pandurii au pierdut acasă, cu Vasluiul, iar CFR-ul a făcut doar egal, la Chiajna. Antrenorul principal al Ceahlăului  crede că poate realiza obiectivul impus de el însuși până în iarnă: 25, sau 26 de puncte, care ar garanta formației pietrene un campionat lipsit de griji. ”Acum suntem pe locul 5, la 6 puncte de Astra și Petrolul. Dacă în 4 etape, câte au mai rămas, facem 25-26 de puncte este bine. Oricum, este o clasare meritorie a unei echipe mici, față de bugetul pe care-l avem și față de alte echipe cu salarii foarte mari și cu jucători aduși pe bani grei”, atrage atenția Miriuță, care, este destul de sceptic în privința viitorului. ”Vom trage linie în iarnă și vom vedea ce și cum. Dacă se dorește continuarea cu mine, atunci va fi bine, pentru că vreau să-mi duc contractul la bun sfârșit, dacă nu, iarăși bine, pentru că eu sunt cu conștiința împăcată, pentru că am venit la Ceahlăul să fac ceva bun”, spune Vasile Miriuță.

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Miriuţă şi răspunderea rezultatelor

2 COMENTARII

  1. Domnule Mirauta, dale peste nas la conducerea asta, care se pricepe mai mult la cheltuit banii clubului in avantaj propiu, si la retrogadari, decat la fotbal.

  2. o gandire corecta si sanatoasa.
    dar depinde si de antrenor sa ii aduca la un nivel de joc pe Dica si Garcia !!
    Dica pana acum a venit doar cu numele.

Comments are closed.