penitenciarul bacau 02Marian Cozma (41 de ani) din Topoliceni, Poiana Teiului, a fost ridicat de poliţişti, în seara de 4 decembrie, şi dus la Penitenciarul Bacău unde-şi va petrece următorii 3 ani şi 4 luni, dacă nu va fi eliberat pentru bună purtare, înainte de termen. Bărbatul, care se ocupă cu creşterea animalelor a fost protagonistul unei scene demne de o „Mioriţă” adaptată la realităţile contemporane şi la particularităţile locului. A avut un conflict cu un alt cioban, în vara anului trecut, şi nu l-a lovit cu baltagul, ci cu un cuţit, dar dacă n-ar fi fost dus la timp la spital, deznodământul ar fi fost acelaşi ca în celebra baladă. Vasile Ferariu a fost salvat de medici şi a avut nevoie de o lungă perioadă de spitalizare.

„Condamnă inculpatul la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 4 (patru) luni închisoare şi 2 (doi) ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit.a,b şi h Cod procedura penală. Dispune confiscarea cuţitului-corp delict. Obligă inculpatul să plătească părţii civile Ferariu Vasile suma de 4.000 lei daune materiale şi suma de 2.000 lei daune morale. Obligă inculpatul să plătească părţii civile Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ suma de 5.075,60 lei, cheltuieli de spitalizare. Obligă inculpatul la 1.500 lei, cheltuieli judiciare către stat”, a decis Tribunalul Neamţ.

Sentinţa a fost menţinută de Curtea de Apel Bacău şi, prin urmare, a devenit definitivă, iar poliţiştii au pus în aplicare mandatul de executare ca pedepsei, emis pe numele lui Cozma. (C. MIRCEA)