0:00

Plata pensiilor din sistemul public dar și a drepturilor cuvenite persoanelor cu dizabilități se va face mai devreme în această lună, măsura datorându-se minivacanței personalului bugetar din perioada 12-15 august.

Minivacanța de la jumătatea lunii august aduce pensiile mai devreme, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Având în vedere că zilele libere se suprapun perioadei în care în mod obișnuit se plătesc aceste drepturi, s-a decis achitarea lor în avans, astfel:

  • Pensiile celor care au optat pentru plata prin mandat poștal vor fi plătite de Poșta Română între 1-11 august, iar pentru cei care primesc acest drept în cont bancar, alimentarea conturilor se va face în zilele de 9 și 10 august;
  • Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială în 11 august, cu 4 zile mai repede față de termenul stabilit. Astfel, pentru persoanele care au card, dacă înainte plățile se făceau pe 15, în această lună se vor face pe 11, iar pentru cei cu mandat poștal, dacă în mod obișnuit plățile se fac începând din 18 până la finalul lunii, în luna august se vor face începând din 11”, anunță Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Minivacanța de la jumătatea lunii august aduce pensiile mai devreme, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe menționat este faptul că alte drepturi între care alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului se vor achita și vor ajunge în conturile beneficiarilor în perioada 8-10 august. (G.S.)

Articolul precedentStrăzi închise în Piatra-Neamţ pentru Festivalul de Folclor „Ceahlăul”
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Marcăm Săptămâna Mondială a Alăptării”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.