reclama autocenter

O clarificare mai mult decât necesară în aceste momente, când este aproape imposibil să fie găsite materiale de protecție pe piață, a fost făcută de ministrul Nelu Tătaru la Piatra Neamț. După ce a instalat noua conducere la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, ministrul Sănătății a declarat că achizițiile se fac de spital, care răspunde de asigurarea stocurilor, iar suplimentar se fac cele centralizate. „Am verificat, echipamente sunt, nu sunt în stocuri suficiente. Astăzi a venit un transport, va mai veni unul și în zilele următoare, astfel încât să asigurăm un stoc pe cel puțin două săptămâni pentru fiecare secție în parte care va desfășura activitate medicală. Noul management este cel care va răspunde din acest moment. Le-am și explicat, managementul spitalului este cel care achiziționează materiale, medicamente, echipamente și în același timp și kituri de testare. Unifarm, care este unitate a Ministerului Sănătății, vine suplimentar și onorează niște contracte care, acei producători sau distribuitori care au fost până acum, nu au reușit să le onoreze. În acest moment, noi am avut un transport azi noapte, care a ajuns azi dimineață, va mai veni unul peste două zile, urmează și săptămâna viitoare să mai avem. Am achiziționat cantități importante din Coreea de Sud și din China. Rămâne ca distribuția să se facă în primul rând pentru unitățile care tratează COVID, la sfârșit să primească și spitalele celelalte, care nu tratează COVID, atât pentru cazurile suspecte. Repet, suntem în stadiul 4, în care avem ca suspect orice pacient care se prezintă la camerele de gardă”, a declarat ministrul Nelu Tătaru la Piatra Neamț.

Clarificările sunt necesare și fiindcă din 3 aprilie toate spitalele din țară au trecut în subordinea Ministerului Sănătății, pe perioada stării de urgență. Totuși, nu este clar, încă, ce înseamnă subordonarea financiară a spitalelor care, până mai ieri, erau în subordinea consiliilor județene, cazul SJU Piatra Neamț, și a consiliilor locale.

(C.I.)

Articolul precedentCasa Arcaşului şi Pensiunea Carol pun la dispoziţie spaţiile de cazare pentru personalul medical din spitalul Târgu Neamţ
Articolul următorNeamț – 11 decese. Încă două persoane infectate cu noul virus au murit, în Spitalul Județean