0:00

Ministrul Sănătății: Întâi campanie de informare, apoi se distribuie pastilele de iodură de potasiu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPână ce românii vor primi pastilele de iodură de potasiu, ministrul Sănătății vrea să demareze o campanie de informare. Asta ar fi, la început de aprilie, varianta decisă de autorități, după ce medicii de familie au refuzat constant să le distribuie.

Ministrul Alexandru Rafila a precizat ieri că deocamdată nu se impune ca pastilele să ajungă la cei cărora le este recomandat să le ia în caz de incident nuclear. Dar că acum mai important este ca românii să știe cum și când se administrează aceste pastile și cum să le păstreze. Ministrul Sănătății a transmis ieri că „la începutul săptămânii viitoare, Guvernul României și Ministerul Sănătății vor demara campania de informare a populației referitoare la modul de administrare și de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu. Menționăm că, în momentul de față, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile. Campania de informare publica, distribuția și dezvoltarea deprinderilor preventive în rândul populației sunt în responsabilitatea Mnisterului Sănătății. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu pentru populația cu vârsta între 0 și 40 de ani. Distribuirea comprimatelor va începe în a doua jumătate a lunii aprilie a.c.”.

Așadar, astăzi ar urma să apară măcar detalii privind această campanie de informare publică și dacă se va face și cu sprijinul medicilor de familie, care nu vor să distribuie pastilele, dar consideră că au atribuții pentru a comunica recomandările . Între timp, autoritățile au la dispoziție cel puțin două săptămâni ca să găsească soluția de distribuție a pilulelor. Timp în care se speră să nu fie nevoie de acestea.

C.I.

Articolul precedentPolițiștii romașcani au descoperit o bombă în timp ce căutau dovezi într-un alt caz
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „A fost promulgată modificarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice”