0:00

Ministrul Sănătății anunță sfârșitul restricțiilor dar face apel la „responsabilitate individuală”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinistrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila a anunțat că restricțiile impuse pe timpul pandemiei de COVID-19 vor fi eliminate începând de miercuri, 9 martie, odată cu ridicarea stării de alertă. Acest lucru înseamnă că masca nu va mai fi obligatorie, nici în exterior, nici în interior. De asemenea, nu vor fi restricții în privința intrării în magazine și spitalele urmează să-și reia activitatea în circuit complet, astfel că nu vor mai exista unități medicale speciale Covid.

În conferința de presă organizată astăzi, 8 martie, ministrul a punctat totuși că există recomandări de care populația ar trebui să țină cont „ca impactul ridicării măsurilor să nu se soldeze cu creșterea numărului de cazuri”. Ministerul recomandă:

  • purtarea măștii în zonele exterioare aglomerate și în zonele interioare;
  • persoanele care prezintă simptome asociate cu COVID-19 să se testeze și să informeze medicul de familie;
  • persoanele testate pozitiv să se izoleze (dar măsura izolării nu va mai fi verificată);
  • Evitarea spațiilor aglomerate, spălarea mâinilor, utilizarea dezinfectanților rămân, de asemenea, valabile.

Deși nu mai există obligații legale pentru respectarea acestor măsuri, dr. Alexandru Rafila face apel la „bunul simț al cetățenilor”, indicând că aceste măsuri fac parte dintr-un „pachet de responsabilitate personală”.

ZCH

Articolul precedentFlori din partea AUR pentru doamnele și domnișoarele din Târgu Neamț
Articolul următorL1 FC Botoşani a ratat intrarea în play-off
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.