0:00

Ministrul Rafila face discriminare între angajații DSP-urilor când vine vorba despre creșteri salariale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎntâlnirea de ieri, 22 noiembrie, de la Ministerul Sănătăţii nu a rezolvat doleanţele sindicaliştilor din DSP, deoarece soluţia propusă de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, îi viza doar pe funcţionarii publici din instituție, nu şi personalul contractual din aceste instituţii.

Angajaţii DSP Neamţ sunt astăzi pentru a şaptea zi în faţa instituţiei, într-un protest spontan, cerându-şi drepturile.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au respins propunerea, susţinând că „ar putea produce noi discriminări între angajaţii acestor instituţii câtă vreme creşterile salariale ar viza doar funcţionarii publici nu şi personalul contractual”.

Am atras atenţia domnului ministru şi cu privire la faptul că în acest moment sunt manifestări spontane de nemulţumire în mai multe spitale din ţară unde personalul TESA din unităţile sanitare a întrerupt activitatea şi se prefigurează ca în cursul lunii decembrie să aibă loc tot mai multe asemenea manifestări spontane. Hotărârea Consiliului Naţional al Federaţiei noastre este de susţinere a unor creşteri salariale ce trebuie să vizeze toţi angajaţii din sistemele de sănătate şi de asistenţă socială. Nemulţumirea angajaţilor este una generală şi nu ne putem permite noi cârpeli care să adâncească actualele discriminări dintre diferitele categorii de profesionişti”, a precizat conducerea Federaţiei Sanitas din România.

Poziția sindicatelor este o creştere salarială pentru toţi angajaţii din sistemul de sănătate şi asistenţă socială într-un procent mediu de 25%.

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO. Exercițiu ISU Neamț: accident cu victime multiple, a fost activat Planul Roșu de Intervenție
Articolul următorScandalul privind restaurarea ”Bojdeucii lui Creangă”. Explicațiile Consiliului Județean Iași
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.