politie masinaMinistrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea, care a avut discuţii cu sindicatele pe tema creşterii normei de hrană, a anunţat că, de la 1 octombrie, militarii şi poliţiştii vor primi câte 32 de lei pe zi, faţă de 25 cât luau până acum, iar personalul civil din domeniul securităţii naţionale va primi 25 de lei pe zi, faţă de 19.

La Neamţ, dar şi în alte judeţe din ţară există deja acţiuni în instanţă, depuse de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, pentru a obţine banii pentru hrană din anii trecuţi.

„În 2012 s-a mărit norma de hrană de la 24 la 27 de lei pe zi, dar nu s-a aplicat niciodată, pentru că s-a dat o ordonanţă de urgenţă care interzicea recalcularea”, a declarat Neculai Isache, vicepreşedintele SNPPC.

„Abia anul acesta în luna iunie s-a eliminat ordonanţa şi de la 1 iulie s-au acordat 27 de lei pe zi, dar în august ne-au luat 2 lei înapoi şi n-am mai primit decât 25. Norma de hrană se calculează în funcţie de norma calorică pentru fiecare categorie de personal şi în funcţie de preţul alimentelor. Iar calculul se face strict la nivel de gram şi de mililitru, şi a rezultat suma de 32 de lei la preţurile actuale. E firesc să facem demersuri în instanţă pentru a primi banii care ni se cuveneau şi nu ni s-au acordat din 2012 încoace”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSchimbări şi în învăţământul sucevean
Articolul următorPercheziţii DNA la operatorul de apă Nova Apaserv
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.