reclama autocenter

Au apărut informații foarte puține privind starea de sănătate a doctorului Cătălin Denciu, din momentul în care responsabilii clinicii belgiene au făcut apel la presa românească să nu blocheze liniile telefonice ale spitalului. De aceea, putem doar bănui că situația este în continuare critică, mai ales dacă ne raportăm la o declarație a ministrului Sănătății. După o evaluare făcută la Piatra Neamț, se vorbea despre arsuri pe o suprafață de 80% din corp. Imediat informația a fost infirmată, s-a vorbit despre 40%, ceea ce dădea speranțe mai mari pentru medicul erou. Ieri, Nelu Tătaru declara: ”Reevaluarea de la Floreasca, dimineața când am ajuns aici, ne-a relevat arsuri pe 75% din suprafața corporală de gradul 2, A2, B și 3 și suspiciunea de arsuri pe căile aeriene superioare. Și atunci complexitatea acestui caz ne-a făcute să decidem transferul în străinătate, în Belgia”.

Ministrul a mai adăugat că starea doctorului nu s-a îmbunătățit până acum, iar pe lângă arsurile foarte grave, acesta a fost testat de coronavirus, la spitalul Floreasca, rezultatul fiind pozitiv. „El a suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecție cu SARS-CoV-2, să o avem și ca răspuns zilele următoare,” a mai spus Ministrul Sănătății în același interviu.

A.H.

Articolul precedentCurtea de Apel Bacău scumpește biletele Flozampet: fostul primar de Crăcăoani obligat să plătească1,3 milioane de lei către AFIR
Articolul următorUltima oră! Dr. Cristina Iacob-Atănăsoaie a acceptat să fie noul manager al Spitalului Județean Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.