Ministerul Sănătății: Refuzul vaccinării – sancționat, dar nu cu închisoarea, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, a afirmat, zilele trecute, că se lucrează la un proiect de lege care să oblige părinții să-și vaccineze copiii, ministerul vine astăzi, 16 aprilie, cu câteva precizări:

„În prezent, Ministerul Sănătăţii lucrează la un proiect de act normativ care va reglementa situația imunizărilor în România, având în vedere numeroasele sesizări venite din partea specialiștilor cu privire la scăderea numărului de vaccinări, în urma campaniilor susținute împotriva imunizării. Proiectul va fi elaborat împreună cu specialiștii în domeniu și va fi implementat numai după ce va fi suspus dezbaterii publice. În elaborarea proiectului, Ministerul Sănătății va beneficia de expertiza în acest domeniu a reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății. Ministerul Sănătății precizează, încă o dată, că proiectul va fi conceput pe informarea părinților și conștientizarea necesității vaccinării. Precizăm că, în proiect, nu se vor impune sancțiuni cu închisoarea pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor. Ministerul Sănătății atenționează asupra riscului reapariţiei unor boli foarte grave, mortale chiar, după cum a sesizat şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Un exemplu este poliomielita, o boală eradicată prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinării”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Acoperirea vaccinală în România se păstrează sub nivelul recomandat de OMS, de 95%, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion şi hepatită B, în principal din cauza refuzului vaccinării.

Articolul precedentDoliu la LPS Piatra Neamţ: Profesoara Dana Forman a încetat din viaţă
Articolul următorBotoșani: Copil accidentat după traversare aiurea
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.