Ministerul Sănătăţii ameninţă politicos medicii de familie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ministerul Sănătății atrage atenția tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate sunt obligați să acorde asistență medicală pacienților de pe listele lor. Astăzi, toate sesizările venite din partea pacienților la Ministerul Sănătății sunt legate de atitudinea unor reprezentanți ai medicilor de familie care refuză acordarea asistenței medicale motivând blocarea sistemului informatic de preluare a cardului de sănătate, se precizează într-un comunicat de presă al MS, citat de Agerpres.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății cere medicilor de familie să dea dovadă de responsabilitate și profesionalism așa cum au făcut și până în prezent și să respecte drepturile pacienților care sunt contribuabili la sistemul de sănătate. Ministrul Sănătății subliniază că, implementarea sistemului prin cardul de sănătate nu trebuie să reprezinte un pretext pentru neacordarea serviciilor medicale la care pacienții au tot dreptul.

Ministerul Sănătăţii ameninţă politicos medicii de familie, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Nicolae BĂNICIOIU

„Mai mult, atragem atenția medicilor de familie că sistemul de accesare a cardului național de sănătate este un proiect cunoscut de furnizorii din sistem încă din anul 2006, atunci când a  fost introdus prin Legea 95/ 2006 privind reforma în sănătate. Așa cum toți furnizorii de servicii de sănătate au fost informați încă de la începutul anului, sistemul de accesare a cardului național de sănătate trebuia verificat și utilizat de către furnizori înainte de 1 mai 2015. Ministrul Sănătății cere reprezentanților caselor de asigurări de sănătate și direcțiilor de sănătate publică să verifice la toți furnizorii de servicii sesizările care vin din partea pacienților”, se menţionează în comunicatul Direcției de Presă, Afaceri Europene și Relații Internaționale al Ministerului Sănătăţii. (ZCH NEWS)

Articolul precedentConferinţă de presă la Primăria Piatra Neamţ
Articolul următorNEAMŢ: Trei morţi într-o singură zi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.