campeanu ministru stan 01Ministerul Educației a cerut Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Neamț, în urmă cu două zile, să se verifice dacă s-au pus în aplicare dispozițiile de anulare a situațiilor speciale care au fost aprobate (la clasa a IX-a), în mod nejustificat, de comisia județeană de admitere la liceu. Este vorba despre cei 139 de elevi care au ”beneficiat” de sprijinul logistic al comisiei din Inspectoratul Școlar Neamț care s-a ocupat de aceste situații speciale, adică elevi care au cerut mutarea într-o altă școală sau la alte clase în cadrul aceleiași școli. După examen. În mod normal, aceștia ar fi trebuit să se întoarcă la școlile unde au fost repartizați computerizat, deoarece s-a considerat că în cazul lor, cererile au aprobate fără a se respecta metodologia. Cum ministerul știe că raportările școli- inspectorat se fac defectuos de multe ori, mai ales când este vorba de a ascunde situații delicate, a cerut verificări pe teren. Prof. Viorel Stan, inspector școlar general al IȘJ Neamț a declarat că: „Noi am înștiințat școlile și ele ar fi trebuit să pună în aplicare deciziiile de anulare a cazurilor speciale considerate nejustificate. În momentul de față, se fac verificări pentru a afla dacă nu cumva unii elevi au fost încadrați de școli în mod abuziv”, a precizat inspectorul Stan.

Dacă acest lucru s-a întâmplat, probabil că se va mai face o nouă comisie, care să verifice de ce s-a întâmplat acest lucru, conform standardelor din învățământul românesc. (M. TEODOROF)

 

Articolul precedentPietrenii, din nou fără apă! Vezi unde, când şi de ce?
Articolul următorPrimăria Piatra Neamţ a înfiinţat o trecere de pietoni! Vezi unde!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Daaaaaaaa….. ar fi cazul sa facem inca o comisie si comitzie care sa verifice…. ce??? … faptul ca domnul (…) a modificat (in favoarea solicitantilor, desigur!!!) lista transferurilor in zilele de 30 si 31 iulie 2015? sau, daca nici de aceasta data nu va iesi adevarul la iveala va trebui sa demisioneze (…) sau… dna-ul sa faca ordine la Neamt?!???!!!

Comments are closed.