reclama autocenter

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a făcut necesarul pentru foile tipizate, folosite la simulările pentru BAC și la evaluările naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Situația a fost întocmită de reprezentanții IȘJ, la cererea Ministerului Educației, în vederea acoperirii cheltuielilor pentru numărul de foi necesare la simulări.

„Până în acest an, la simulări, Ministerul Educației nu deconta cheltuielile pentru logistică. Veneau bani doar pentru examenele propriu-zise. Sumele se acopereau din bugetul propriu al fiecărei școli”, a declarat prof. Viorel Stan, inspector al IȘJ Neamț.

Ministerul Educației a cerut necesarul școlilor din țară în contextul în care, în ultima perioadă, se vorbește tot mai mult despre strângerea de fonduri în școli pentru diverse cheltuieli, motivul cel mai invocat fiind cel al subfinanțării învățământului. Despre foile tipizate care trebuie să fie în fața elevilor, la examene, au vorbit și reprezentanții Sindicatului Liber din Învățământ Neamț, care se plâng că Ministerul Educației nu a contribuit niciodată cu fonduri suficiente pentru materialele necesare la examene.

„Ministerul ne obligă să facem simulări pentru bacalaureat, dar nu alocă niciodată hârtie necesară pentru xeroxarea testelor. Nu alocă bani niciodată pentru maculatură. De unde să scoatem noi bani? La examenul de bacalaureat ne trimit fix numărul de foi de concurs pentru câți elevi sunt înscriși. Deci, elevului aceluia îi tai dreptul de a greși și de a scrie pe o foaie curată, de a da examenul și atunci suntem nevoiți să rugăm prin comitetele de părinți să achiziționăm foi de examen și etichete, necesare pentru buna desfășurare a examenelor”, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, prof. Livia Nicolae, din cadrul SLI Neamț. (M.T.)

Articolul precedentZiua Unirii la Târgu-Neamţ
Articolul următorSchimbare de nume la Centrul pentru Educație Incluzivă Ștefan cel Mare