“Pentru îndeplinirea ireproșabilă a misiunilor și obținerea de rezultate meritorii în procesul instruirii, la data de 1 noiembrie 2017, cu ocazia aniversării a 15 ani de la înființare, Batalionului 43 Aprovizionare și Transport Roman I Mușat i se conferă Emblema de Onoare a Forțelor Terestre”. Semnează Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general de brigadă Ovidiu Liviu Uifăleanu.

Acestui document i s-a dat citire pe platoul Batalionului 43 Aprovizionare și Transport din Garnizoana Roman vineri, 27 octombrie, în cadrul evenimentului final din cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 15 ani de la înființarea unității. La eveniment au participat cadrele militare din Garnizoana Roman, reprezentanți ai eșaloanelor militare superioare, parlamentari, reprezentanți ai autorității publice locale, un numeros public civil. În cadrul ceremonialului a fost decorat drapelul de luptă al unității.

Comandantul acesteia, locotenent-colonelul Florin Stafi, a enumerat, în discursul său, numai câteva din rezultatele obținute de batalion în  activitatea sa: “În marea carte de istorie a neamului românesc 15 ani sunt doar câteva rânduri, dar în aceste rânduri stau scrise sute de ore de efort în echipă, anii de muncă, de experiență și de misiune sau lungile perioade ale depărtării de cei dragi. Pentru că misiunile noastre sunt, de regulă, la depărtare de casă,  pe drumurile țării, de la Botoșani la Craiova sau de la Bârlad la Brașov, ca simple exemple. Dar ca repere raportate la valori exacte pot raporta că, numai în anul 2017, militarii   Batalionului 43 Aprovizionare și Transport au executat nu mai puțin de 368 de misiuni de transport, însumând aproximativ  78.000 de km. Asta înseamnă că am parcurs lungimea ecuatorului de două ori. Iar acestea nu ar fi fost posibile fără seriozitate, devotament, sacrificii și conștiința faptului că, la capătul drumului, se află camarazi de-ai noștri pentru care ceea ce transportăm noi reprezintă cel mai ades esențialul”.

S-a dat citire mesajului comandantului Diviziei 2 Infanterie “Getica”: “La ceas aniversar, pentru toate realizările obținute în cei 15 ani de existență ai batalionului, am deosebita onoare să vă felicit și să vă îndemn să continuați cu aceeași perseverență și fermitate, profesionalism și devotament față de această structură. Această categorie de structuri, care își desfășoară activitatea în tăcere și modestie, se bucură de un important prestigiu în rândul camarazilor, fiind cea dintâi la  muncă și cea din urmă la onoruri. Vă rog să primiți expresia întregii mele considerații,  însoțită de cele mai calde urări de sănătate, fericire și remarcabile reușite în activitatea de răspundere pe care o desfășurați.  La mulți ani!” Semnează: comandantul Diviziei 2 Infanterie “Getica”, general de brigadă Gheorghiță Vlad.

În cadrul evenimentului au fost recompensați cu embleme și diplome mai multe cadre militare și membri ai personalului civil din batalion. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Batalionului 43 Aprovizionare și Transport “Roman I Mușat”. (D.A.)