0:00

Sunt, în acest moment, 1.973 de copii care vor fi înscriși la clasa pregătitoare, din această toamnă, fiindcă au vârsta. Cifra provine de la școlile din județ care, potrivit Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamț, au avut la dispoziție recensământul pe localități și numărul de copii care sunt la grădiniță. În proiectul planului de școlarizare al ISJ Neamț sunt cuprinși 4.374 de copii. Inspectorul școlar general Elena Laiu crede că diferența de 2.400 de copii (în medie, 100 de clase) ar putea fi acoperită cu ceilalți copii care împlinesc 6 ani în perioada septembrie-decembrie 2019. Părinții ar trebui, dacă vor să-și înscrie la școală copiii care vor avea 5 ani și 8-11 luni, să-și supună copiii la o evaluare a nivelului lor de dezvoltare. Până acum, în anii din urmă, numărul părinților care au cerut evaluarea psihosomatică a propriilor copii a fost de ordinul sutelor, iar acum se speră că vor fi cu miile.

Mii de copii de grădiniță sunt așteptați să fie evaluați pentru pregătitoare, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Cristinel SECARĂ, Elena LAIU, Elena PREDA (de la stânga la dreapta)

„Nu știm câți părinți vor fi la aceste evaluări. Dar, de aici pot fi mai mulți, s-ar putea atinge cifra din proiectul planului de școlarizare. Din anii trecuți, nu știm exact numărul, dar sunt sute de copii și mai mult de trei sferturi trec evaluarea psihosomatică”, a declarat inspectorul școlar general Elena Laiu. În județul Neamț sunt mai multe centre de evaluare, cu 44 de psihopedagogi, lista fiind publicată pe site-ul IȘJ-ului. Înscrierile la clasa pregătitoare încep pe 4 martie și se încheie pe 22 martie, prima etapă. (C.I.)

Articolul precedentCeremonie de depunere a Jurământului Militar şi avansări în grad cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România
Articolul următorDoar 10 polițiști și magistrați din Neamț au arme letale personale
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.