0:00

* a anunțat că nu va candida la președinția PMP Neamț, se mulțumește să pună la punct organizația municipală

”Am anunțat deja că nu doresc să candidez la președinția organizației județene a PMP Neamț. Nu cred că pot fi un președinte de organizație județeană”, a spus ieri Mihaela Stoica, adăugând imediat că ”Mă pot însă ocupa de organizarea partidului la Piatra Neamț, pentru că este orașul meu de suflet, care m-a adoptat”. Dincolo de considerentele sentimental-politice, Stoica și-a exprimat speranța că va putea face la Piatra ”o organizație construită pe criterii de performanță”, în care fiecare funcție ”să fie dată după muncă și eforturile depuse” și care să fie ”o organizație cu oameni pentru oameni, în care fiecare să-și găsească locul”.

Rămâne valabilă retragerea sa din fruntea PMP-ului central, unde era cât pe ce să devină vicepreședinte, dar și-a retras candidatura chiar înainte de vot. A explicat și asta: ”După 20 de ani, am constatat că nu s-a schimbat nimic în politica românească și accesul femeilor la funcții politice este tot dificil”. Considerându-se solidară ”cu femeile care muncesc”, Mihaela Stoica a constatat totuși că ”sunt discriminate la accederea pe funcții” și și-a luat angajamentul că ”voi lupta cu Ruxandra Dragomir (președintele organizației de femei a PMP – n.r.) pentru a convinge femeile că trebuie să lupte pentru drepturile lor”.

Unul din drepturi, cel puțin în cazul doamnelor din PMP, ar fi 30% normă obligatorie de reprezentare pe funcții, obligativitate care să fie trecută în statutul partidului. Rămâne certitudinea că PMP are un președinte-femeie, Elena Udrea, și că unele doamne din PMP, inclusiv Mihaela Stoica, par a aplica vorba lui Creangă – ”decât codaș la oraș mai bine-n satul tău fruntaș”. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentSpitalul Roman angajează îngriitori
Articolul următorMișcări populare: Intrare liberă în ștrand pentru pietoni